• "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve koruyacak olan sizlersiniz." Mustafa Kemal Atatürk
  • 19 Nisan 2024, Cuma

ARDAHAN’IN İŞGALDEN KURTULUŞUNUN 99. YILI KUTLANDI

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Valilik binası önünde başlayan etkinlik Yanık Camii’ ne kadar olan yürüyüşün ardından sona erdi.

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Valilik binası önünde başlayan etkinlik Yanık Camii’ ne kadar olan yürüyüşün ardından sona erdi.

 

Ardahan’ın 99 yıl önce düşman işgalinden kurtuluşu bu yılda coşkuyla kutlandı. Valilik binasın önünde başlayan törende, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Faruk Demir ve Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Protokol ardından Kongre Caddesinde devam eden törene katıldı.

Belediye Başkanımız Faruk Demir günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Başkan Demir konuşmasında komşu ülkeler ile olan ilişkilere dikkat çekti:

‘’99 yıl önce Ardahan’da ve Anadolu’muzun her yerinde vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin omuzlarında yükselen Cumhuriyetimizin kıymetini iyi bilmeli, yaşadığımız güzel ülkemiz için daha da çok çalışmalıyız. Bugün tüm komşu ülkelerle dostluk ilişkilerini zirveye çıkarmanın yollarını aramak gerekmektedir. Atatürk’ün “yurtta sulh cihanda sulh” mesajına uygun hareket ederek, komşu ülkelerle barışı da sağlama yolunun güçlü olmaktan geçtiği açık bir gerçektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha mukaddes vatan toprağımızın kurtuluş gününü tebrik ediyor; memleketimizi al bayrağa kavuşturan başta Mustafa Kemal Atatürk, Kâzım Karabekir, Halit Paşa ve Osman Server Atabek olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. ‘’ Dedi.

Kongre caddesindeki törenin ardından kalabalık 300 Ardahanlının diri diri yakıldığı Halilefendi Mahallesi’ndeki Yanık Camii’ne kadar yürüdü.

Burada şehitlerimiz için edilen duanın ardından tören sona erdi.

 

 

E-Bülten Aboneliği

Ücretsiz E-bülten servisimize abone olarak belediyemiz, hizmetlerimiz ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olun!