KAMUOYU AÇIKLMASI

13.02.2020 tarihinde Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünce işyerlerinde gerçekleştirilen rutin kontroller kapsamında bir iş yerinin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunmaksızın faaliyet gösterdiği tespit edildiğinden, Kurumumuzun tabi olduğu mevzuat hükümleri gereği mühürleme işlemi gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca söz konusu işletmenin kaçak su kullandığı da tespit edildiğinden gerekli idari ve hukuki işlemler Belediyemizce başlatılmıştır.

Kamuoyunda, Belediyemizin tesis etmiş olduğu yasal ve mevzuat gereği zorunlu olan bu işleme ilişkin farklı bir algı oluşturma çabasının söz konusu olduğu görülmektedir.

Ardahan Belediyesi, herkese eşit ve şeffaf Belediyecilik anlayışı ile vergisini ödeyen, ruhsatını almış, su borcunu ödeyen Ardahan halkını ve esnafını korumakla yükümlüdür.

Bu nedenle gerçekleştirilen işlem, hukuka uygun ve dürüst Ardahan halkının çıkarlarını korumaya yönelik bir uygulamadır.

Değerli Ardahan Halkının Bilgilerine Sunarız.