• "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve koruyacak olan sizlersiniz." Mustafa Kemal Atatürk
  • 18 Nisan 2024, Perşembe

BAŞKAN DEMİR: 105 BİN MASKE DAĞITTIK

Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Demir, Korona virüs Covid-19 salgını önlemleri kapsamında FOX Haber’de İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu programına konuk oldu.

Ardahan Belediyesinin çalışmaları, Korona virüs Covid-19 tedbirleri ve vaka durumu hakkında FOX TV ekranlarında seyirciyle buluşan Başkan Demir, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında oluşturulan Vefa Destek Gurubu sayesinde uygulamaya alınan tedbirlerin sorunsuz bir şekilde uygulandığını söyledi.

Covid-19 salgının da Ardahan’ın iyi durumda olduğunu açıklayan Başkan Demir,  “Şu anda hastanemizde 9 kişi yatmaktadır. İl dışından gelen ve akrabalarından hastalık kapan 2 yaşlı vatandaşımız maalesef vefat etti. Toplamda 42 hastamız var ve çoğu evlerinde müşahede altında tutularak karantinaya alınmıştır. Diğer illerden gelenler salgını kentimize getirdi. Biz bunun önlemini diğer illerimiz gibi erkenden aldık. Çok kötü bir durumda değiliz Allah’a şükür. 65 yaş üstü ile 20 yaş altının sokağa çıkmaması konusunda Zabıta ve Emniyet Güçlerimiz çok ciddi önlemler aldı. Billboardlarda halka tedbir ve uyarı mahiyetinde yazılar astık. Dışarıdan gelenler 14 günlük karantinaya alındı” dedi.

Vali Mustafa Masatlı'nın çok başarılı ve tecrübeli bir devlet adamı olduğunu ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü personelinin virüsle mücadelesinde her zaman halkın yanında olup önemli başarı sağladığını ifade eden Başkan Demir, vefa sosyal destek grubu vasıtasıyla vatandaşlara nakdi ve sosyal yardımlar yapıldığını söyledi.

Salgın nedeniyle il dışında bulunan Ardahanlıların şu an Ardahan’a gelmesini istemediklerini, bu çağrısı nedeniyle bazı hemşerilerinin kendisine küstüğünü ancak Ardahan’ı korumak adına böyle karar aldıklarını aktaran Başkan Demir:  "Ardahan Belediyesi olarak salgın nedeniyle çok ciddi bir sınav veriyoruz. Maske üretimi ve dağıtımı konusunda sıkıntı çekmeyen tek belediyeyiz. Bunda hemşerimiz ve işadamımız Nihat Aktürk’ ün çok büyük katkısı oldu. 7 bin olan üretim kapasitemiz 10 bin 500’e çıkarıldı. Bu özverili çalışmadan ve destekten dolayı Ardahan halkı ve ülkemiz adına teşekkür ederiz. Toplamda 105 bin maske ürettik ve herkese bedava dağıtıyoruz. Özellikle sağlık personelimiz ve esnafımız için özel şeffaf maske yaptırdık ve küçük sanayi sitemizden başlayarak tüm esnafımıza dağıtım devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı olan çocuklarımız için 4. ve 5. Sınıflara eğitim seti dağıttık.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocukların evde zamanlarını verimli geçirmeleri için satranç takımı dağıttık. Bundan sonra da çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. 31 Mart’ tan sonra benim partim Ardahan’dır. Kentimizin layık olduğu ve

E-Bülten Aboneliği

Ücretsiz E-bülten servisimize abone olarak belediyemiz, hizmetlerimiz ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olun!