• "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve koruyacak olan sizlersiniz." Mustafa Kemal Atatürk
  • 25 Nisan 2024, Perşembe

CHP MİLLETVEKİLLERİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ

Ardahan’da çeşitli temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Parti Meclis Üyesi Ali Mahir Başarır ile Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’i ziyaret etti. Ziyarette, İl Başkanı Yalçın Taştan, İl Genel Meclis Üyesi Sırrı Atalay Cantürk ile parti teşkilatı eşlik etti. Başkan Demir, yatırımlar ve çalışmalarla ilgili milletvekillerine bilgi verdi.

Daha sonra,  Yenimahalle’de bulunan kademe binasının bulunduğu alan içinde yapım aşamasında sona gelinen ‘El Sanatları Atölyeleri’ Halilefendi Mahallesinde 300 kişinin istihdam edileceği ‘Tekstil Fabrikası’ ile çevre yolunun üstünde yapımı devam eden ‘Yöresel Ürünler Çarşısındaki’ çalışmalar yerinde incelendi. Başkan Demir, çalışmalarla ilgili milletvekillerine bilgi verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Demir, açıklamasında; “Cumhuriyet tarihinin Ardahan’da ki en büyük istihdam alanı olacak. Yaklaşık 350-400 kişinin bir arada çalıştığı ilk ve tek fabrika burası olacak. Tekstil fabrikası.  Bizim hedefimiz buradan iyi sonuç aldık mı bir sene sonra bin kişiyi çıkartmak. Çünkü aynı fabrikadan iki ya da üç tane daha yapacağız. 81 ilde işsizlik sorununu çözmüş tek il olacağız.

Hepimiz biliyoruz ki ilimiz yöresel ürünler açısından çok farklı lezzette, çeşitte ürünlere sahiptir. Özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ve patentli çiçek balımız la olmak üzere de pek çok çeşitlikteki zenginlikte ilimizin önemli bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz" dedi.

 

E-Bülten Aboneliği

Ücretsiz E-bülten servisimize abone olarak belediyemiz, hizmetlerimiz ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olun!