• "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve koruyacak olan sizlersiniz." Mustafa Kemal Atatürk
  • 29 Mart 2024, Cuma

ARDAHANLILAR DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK OLDU

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu ve 10 ilde yıkıma neden olan afette tüm Türkiye olduğu gibi Ardahan’da tek yürek oldu. Ardahanlılar depremzedeler için dört koldan yardıma koştu. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan yardım toplama alanında hummalı çalışmalar sürüyor.

Ardahan Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına çok sayıda vatandaş duyarlılık gösterdi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlar için battaniye, çocuk elbisesi ile bebek maması, çocuk bezi ve hijyen malzemesi, bot, mont, ısıtıcı gibi birçok yardım malzemesi Ardahan Belediyesi Kapalı Oto Parkta toplanmaya devam ediyor. Gönüllüler yardım malzemelerini istiflerken vatandaşlar da yardım merkezine torba torba malzeme taşıdı. Ayıca sokak hayvanları içinde mama yolandı.  

 

Yardımların toplandığı kapalı oto parkta çalışmaları takip eden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir gazetemize yaptığı açıklamada; “100 yılın felaketi yaşandı, çok üzücü, kışın olması çok ayrı bir sorun. Depremzedelerimiz için başlatmış olduğumuz yardım kampanyasında Ardahanlı hemşerilerimiz göğsümüzü kabarttı. Çok duyarlı davrandılar. Allah oradaki canlarımıza yardım etsin, bütün Belediyelerimiz, genel iktidar, yerel iktidar seferberlik oluşturdular. Ardahan’da da gördüğünüz gibi duygulu bir an var. Hem gençler yardımcı oluyorlar paketlemelere hem de saniyede bir yardımlar geliyor. Kızılay, kan merkezinin önünde de çok güzel bir kalabalık vardı, vatandaşımız duyarlı. Keşke daha önceden böyle bir hazırlıklar yapılmış olsa, bölgelerde deprem üstleri oluşturulup orada yeterince çadırlar, yeterince konteynerlerin olması lazım. Bunlar olsa anında müdahale edilir. Onun için ders çıkarmak lazım, kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz, kalanların yarasını inşallah hep birlikte sarmaya gayret edeceğiz. Ardahan bir, tek vücut olmuş arayan arayana ne yapacağız diye soranlar, herkes yardım eşyası getiriyor, bir an önce sevkiyatını yapacağız çünkü bu çok uzun sürecek. Yani o insanlar evlere giremez, evleri yıkılanlarda giremez bu bir psikolojik harp, birkaç ay böyle yardımlarımız desteklerimiz devam edecek. Ardahan halkına bu büyük duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği

Ücretsiz E-bülten servisimize abone olarak belediyemiz, hizmetlerimiz ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olun!