Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TKDK ARDAHAN KURS ETKİNLİKLERİ

TKDK ARDAHAN KURS ETKİNLİKLERİ

Ardahan İl Koordinatörlüğü - Ardahan İl Koordinatörlüğü, Ardahan Arıcılar Birliği ve Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte Arıcılık projeleri için gerçek kişilerin mesleki yeterliliği sağlama koşullarından en az 60 saatlik bir eğitim programına katıldıklarına dair sertifikaya sahip olmaları şartını yerine getirmeleri için Arıcılık Kursu düzenledi.

İl Koordinatörü Levent DEMİREL, Ardahan da bilinçli Arıcılık faaliyetleri ve gelişimi için Ardahan merkez ve Hanak ilçesinde yaklaşık 100 kursiyerin eğitim gördüğü Arıcılık kurslarının açıldığını belirtti.  Proje Çağrı İlanlarına istinaden 26 adet Arıcılık Projesi başvurusu yapıldığını, birçok projenin de mesleki yeterlilik koşulunu sağlayamaması nedeniyle projeye dönüştürülemediğini belirten Demirel, açılan kursun, kursiyerlere verilecek sertifikalar sayesinde, muhtemel arıcılık faaliyetleri yatırımcılarının, mesleki yeterliliklerini sağlamaları ve Kurumumuza proje başvurusu yapabilmelerinin sağlanması açısından önemli olduğunu söyledi.

Diğer yandan bölgemizde Kafkas Arısının çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Demirel; “İlimizde Kafkas Arısının korunması ve üretilmesi için Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğünün bulunması, Ardahan Arıcılığının Türkiye de mümtaz bir yerde olmasını sağlamaktadır” dedi.

Ayrıca İPARD Kırsal Kalkınma Programı Kırsal Turizm alt tedbirlerine yönelik 88 saatlik Kırsal Turizm etkinlikleri kurs programının da Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile başladığını belirtti. Yaklaşık 43 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen kurs programını başarıyla bitiren kursiyerlerin sertifikalarını alarak olası Kırsal Turizm başvurularında mesleki yeterlilik anlamında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Demirel Türkiye’nin en kuzeydoğusunda yer alan Ardahan’ın, dağ turizmi, kış turizmi, çiftlik faaliyetleri potansiyeli, çok eskilere dayanan tarihi ve gerek Çıldır gerekse Aktaş Göllerine ev sahipliği yapması açısından bol sayıda konaklama tesisi ve kırsal turizm etkinliklerine ihtiyacının olduğunu söyleyen Demirel; açılan bu kurslar sayesinde muhtemel yatırımcılarının mesleki yeterliliğine kavuşmalarının amaçlandığını, bu sayede yapılacak yatırımlarla Ardahan ekonomisine önemli girdilerin sağlanacağına inandığını belirtti.

17:33, 13.06.2013