STÖ’DEN FESTİVALE TAM DESTEK
8 Temmuz 2010 / Perşembe
Bu yıl 11 cisi düzenlenecek olan Ardahan Bal Festivali öncesi Ardahan Belediyesi bal festivalinin içeriğini ve adını değiştirdi.
10 Yıldır "Ulusal Bal Festivali" olarak tertiplenen organizasyon bundan sonra ''Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festival olarak değiştirilirken içeriğinde de değişiklikler yapılıyor. Bal festivali öncesi sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy festival için yeni fikirler araştırırken sivil toplum örgütlerinden de destek talebinde bulundu. Dün Belediye Başkanlığı makamında yapılan toplantıda Ardahan sivil toplum örgütleri tam teşekkülü olarak katılırken festival için fikirlerini beyan ettiler. Festivalin doğru organize edilmesi halinde Ardahan balı için önemli bir etken olacağını belirten sivil toplum örgütleri gereken desteği vereceklerin belirtti.
Sural: arıcalar 5 kilo bal bağışlasın.
Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural yapılan festivalin Ardahan balı ve arıcıları için büyük bir önem arz ettiğinin altını çizerek bundan sonraki aşamalarda Arıcılar Birliği üyesi arıcıların 5 kilo veya kendi belirleyecekleri tutarda bal bağışı yaparak bir sonraki festival için bütçe oluşturmasını önerdi. 500'e yakın arıcının böyle bir girişimde bulunmasının festival için yeterli geleceğini belirten Sural bu sayede balında tanıtılmış ve pazarlanmış olacağını söyledi.
Evliyaoğlu : Gerekeni yapacağız
Ardahan Arıcılar Birliği başkanı Ziya Evliyaoğlu ise geçen yıl bal olmadığından dolayı sıkıntılar çektiklerini fakat bu yıl verimin iyi olduğunu bunun için birlik olarak gerekeni yapacaklarını söyledi. Bu yıl arıcıların 630 ton bal alması gerektiğini belirten Evliyaoğlu birlik olarak bu festivale daha fazla önem verdiklerini ve balın patent çalışması bitince Ardahan balının daha fazla değer kazanacağını sözlerine ekledi.
Tosunoğlu: Bal fiyatları düşük
Ardahan Ticaret ve Sanayi Başkanı Latif Tosunoğlu ise Ardahan balının kalitesinin çok yüksek olmasına rağmen pazar ve tanıtım eksiğinden dolayı düşük fiyatta satıldığını söyledi. Ardahan balının reklamının daha iyi yapılarak daha değerli hale getirilmesi gerektiğini savunan Tosunoğlu ayrıca festival için oda olarak gerekli desteği sunacaklarını belirtti.
Avukatlar Katkı Sunacak.
Kars Ardahan Barosu Ardahan Temsilcisi Müzeyyen Çiftçi Yolaçan ise festival komitesinde davet edilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten ilk kez böyle bir geniş kapsamlı çalışma yapılmasının kendisini sevindirdiğini belirtti. Baronun destek için harcama kalemi olmadığını belirten Müzeyyen Çiftçi Yolaçan şahsi olarak destek sunacaklarını söyledi.
Kopuz : Bal üretimi çok düşük.
Ardahan Arıcılık Üretim İstasyonu Müdürü Hamza Kopuz ise Ardahan'da aracılığın halen eksik yapıldığın belirterek mevcut koloni başına alınan bal miktarının çok düşük olduğunu bu şartlarda arıcıların yılda 2 bin ton bal alması gerektiğini söyledi. Arıcılığın Ardahan için büyük bir gelir kapısı olduğunun altını çizen Kopuz bunun için arıcıları bilgilendirme ve eğitim programları düzenlemesi gerektiğini savundu. Festivalde arıcalar ürünlerini satması için daha fazla alan ayrılacağın belirten kopuz müdürlük olarak festivalde üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarını söyledi.
Hudut Gazetesi
Bu Haber 627 Kişi Tarafından Okundu.
|
Cognitive-behavioral treatment of obesity.
More information about
Obesity Treatment.
Obesity and treatment centers.
Treatment for obesity.
New obesity treatment. Read more about Obesity.
42998.
Acomplia rimonabant zimulti
Buy cheap acomplia. Love eating pizza and sushi? Start reading about atherosclerosis treatment!
Buy Acomplia Online
Pbbbl.
18.
Xenical diet
Purchase Xenical. Cardio-vascular disorders often go hand in hand with atherosclerosis and diabetes!
Buy Xenical Online
Maarri.
7.
Orlistat weight loss
Generic Orlistat. What should you think about when eating fatty food? Your atherosclerosis!
Buy Orlistat Online
Wdpls.
Acomplia online
Well-being means having normal weight. Ensure you know how to prosper!
Cheap acomplia
Ieqwf.